Pages

11 Haziran 2013 Salı

Film Önerisi: Bay Evet ( Yes Man ) / 2008 - ABD Yapımı




   
Filmlere daldığım zaman kitapları ; kitaplara daldığım zamanda izlediğim dizileri ve izleyecek filmleri unuturum.O dengeyi bir türlü tutturamadım.Beynim,hayal dünyama öyle bir sınır koydu herhalde. :D Nora Roberts'ın Gelin Serisini bitirdikten sonra filmlere sarmış durumdayım.Ve bugün keyfim yerinde olduğu için komedi tarzında film izlemek istedim.Komedi filmleri deyince aklıma gelen ilk isimlerden biri Jim Carrey oluyor. ( Neden acaba...) Adamın çoğu filmini izlemişimdir.Hatta bir kaç kere üst üste izlediklerimde olmuştur.Ama "Bay Evet ( Yes Man ) " filmiyle ne kadar karşılaşırsam karşılaşayım bir türlü izleyememiştim.Ve bugün karşıma aniden çıkınca ( film sitelerine göz atarken ilk karşıma çıkan o oldu ), pekala başlayalım dedim. Jim Carrey dışında çok sevdiğim ve filmlerini takip ettiğim mükemmel iki oyuncu daha varmış. Zooey Deschanel, acaip sempatik bir kadın ve oyunculuğu gerçekten harika. Bradley Cooper zaten romantik-komedi ve dram filmlerin baş yıldızlarından biri diyebilirim. Süper 3'lü aynı filmde olunca izlememek olmazdı elbet.
Zooey Deschanel
Bradley Cooper

 

Konusundan bahsetmek gerekirse ; Carl ( Jim Carrey ) bir bankada çalışan,eşinden ayrılmış ciddi bir asosyal kişi.En yakın arkadaşı Peter ( Bradley Cooper ) bile onu dışarı çıkarmaya , davetlere gelmesini zorla sağlıyor.Ki çoğu zaman arkadaşıyla karşılaşmamaya çalışıyor.Ve her şeye hayır diyerek reddeden bir insan.Bir süre sonra karşısına eski dostlarından biri çıkıyor ve ona "Yes Man" adlı bir etkinlikten bahsediyor.Basit ve tek bir ilkesi var "Her şeye evet demek !" Carl ilkten yapamam edemem falan diyor ama programı sunan kişi onu anlaşmaya zorluyor."Ve evrenle anlaşma yaptın,bu binadan çıkar çıkmaz her şeye evet demek zorundasın" demesiyle macera başlıyor.


Müthiş oyunculuklar,komedi olaylar,espriler,eğlenceli sahneler...Ne ararsanız bu filmde var diyebilirim.Carl,binadan çıkıp birinin sorusuna "evet" demesiyle Allison ( Zooey Deschanel ) ile karşılaşıyor.Çok güzel bir ikili oluyorlar.İkiside gerçek anlamda hayatı yaşamaya başlıyorlar diyebilirim.



Bir de Carl'ın her şeye "evet" demesi arkadaşlarının işine gelir.Ve onu içmeye davet ederler.O kadar çok içtiler ki... Adamın başı belaya girdi en sonunda.En güldüğüm sahnelerden de biriydi. :D

Özellikle son sahnedeki yaptıkları maceraya bayıldım ve "kesinlikle bende yapmalıyım !!!" dedim. Filmin konusu çok güzel düşünülmüş.Çünkü ilk sahnelerde hem izleyip hem kendimle konuşmaya başladım."Aynı ben, mecbur olmasa dışarı çıkmayan, habire film izleyen ve her teklifte ık mık edip reddeden insan.İşte bu benim." dedim.Kesinlikle asosyal bir kızım.Belki üniversite sınavından falan olabilir.Ama normalde de zorla dışarı çıkan bir insanım.Ve bu film o yüzden beni hem etkiledi hemde eğlendirdi.Sanırım bundan sonra "evet" deme zamanı. Yaş 17 ( 1 ay sonra 18 :D ) ve yaşanılacak mükemmel bir hayat oluşturabilirim.İyi ki filmi izlemişim dedim. Bazı filmler gerçekten insanı harekete geçiren bir etken olabiliyorlar.


Filmde bir çok favori sahnem var.Özellikle bankada çalışan bir arkadaşı "Harry Potter" kostümlü mini bir parti veriyor.Partide herkes bi karaktere bürünmüş,serinin filmlerini falan izliyorlar...Acaip hoşuma gitti ve öyle bir kostüm partisine katılmak isterdim. :D

Ve Jim'in sesini ne güzelmiş öyle dedim...Filmde bir kaç yerde şarkı söyledi.Adam çok yetenekli :D Ve çılgın !

Boş bir zamanı doldurabilecek en iyi şeylerden biri film izlemek.İşin içinde Jim Carrey varsa gözü kapalı ( yani ön yargısız,pişman olucak mıyım duygusu olmadan ) o filme yumulun derim.


Son olarak,filmde çok anlamlı sözlerde vardı.İşte bir tanesi ;



Sevgiler,öpücükler ; Jane

Film için link : Yes Man - Bay Evet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder