Pages

5 Eylül 2013 Perşembe

Kitap Önerisi / Yorumu : Tatlı Bela - Jamie McGuire



 Çılgın genç kız okuyucuların hayalindeki bir erkek karakter olan Travis Maddox'u rica edebilir miyim ?
Kitaplardaki serseri tipli, kendinden emin, çılgın ve gerektiğinde korumacı olan erkek karakterlere fena takıntılığım vardır. Eh, takıntılı listeme Travis'de eklendi. Her ne kadar kapılmış olsa da... Tatlı Bela'yı okuyup, bitirdim ve bende artık bir Maddox delisiyim ! :D
-Senin Güvercin'in olabilirim Maddox !-
Kitabı okumak için neden bu kadar uzun zaman bekledim, inanın bana bilmiyorum. Okunacaklar kitaplarımın arasında resmen turşusunu kurdum. Artık serinin ikinci kitabı çıkınca dayanamayıp okudum. Keşke çok önceden okusaydım da Travis'i daha önceden keşfetseydim dedim. Her neyse... Yine de okudum ve tanıdım değil mi ?
"Geleceği düşündüğümde seni görüyorum." 
***
“Benim yuvam sensin.”
***
Soluk soluğa dudaklarıma bakıp, "Ben sana aidim," diye fısıldadı...
Travis Maddox üniversitede okuyan bir genç amma... Kolları dövmelerle dolu, geçimini kazandığı dövüşlerle sağlayan ve çok çapkın biri. Annesinin ölümünden sonra hiçbir kadına değer veremeyeceğini anlayıp kızlarla sadece eğlenmek için takılıyor. Ve kendisi gibi dört erkek kardeşi daha var. (İnanın bana onlarda çok eğlenceliydi.) Ama Travis, kuzeni  Shepley ile kalıyor. Bunlar Maddox'un minik bilgileri. Gelelim bir diğer ana karakterimiz olan Abby Abernathy'e... (Ya da Güvercin mi demeliyim ? Travis, onunla tanışır tanışmaz Güvercin lakabını koydu.) Karanlık geçmişinden kurtulmak için en yakın arkadaşı America ile Eastern Üniversitesine gelirler. Ah bu arada America ve Shepley beraberlerdir. Bizimkilerin tanışmasını sağlayanlarda bir bakıma onlar.
Bir gün Abby,America ve Shepley, Travis'in dövüşünü izlemeye giderler. Bir şekilde Abby ve Travis tanışır ama Abby, bizim serseri oğlana, gerçekten umursamaz bir şekilde davranır.
Serserilerde Kural 1 : Bana umursamaz davranan kızlara takıntılı ol, ilgisini çek, elde et ve aşık ol ! Bu kural zaten aslında kitabı komple açıklıyor. 
Jamie McGuire'yi ilk defa bu kitabı sayesinde tanıdım. Yazarın dili basit, kitabında hiç boş bir bölüm yoktu. Fakat bazı yerler çok bilindik hikaye gibiydi. Ama Travis karakterini öyle bir sağlam yaratmış ki... Kitabı bambaşka bir boyuta taşımış. Karakterleri sayesinde basit hikayesi bile ilgi çekici oluyor. O yüzden çok severek okudum kitabı.
"Şu anda yüzünde olan gülümseme için her şeyi yapardım."
Tabii acaip sinir olduğum yerler de vardı. Abby ve Travis'in aralarındaki tartışmalar, bir küsüp barışmaları... Kitapta kaç kere ayrılıp, tekrar birlikte oldular, artık sayamadım. Ama Travis'in vazgeçmeyişi elbette beni etkiledi. Abby ne kadar inatçıysa Travis ondan daha inatçı. Annesinin ölümünden sonra ilk defa birine değer verip, aşık olmuş. Hiç bırakır mı ? Onu,hayatının kadını yapmayı başardı da. Tabii Abby'i tamamen elde edene kadar onun etrafındaki sinir bozucu erkekleri bir güzel benzetti. Eh adam dövüşçü, yumruğuyla bile insanın feleğini şaşırtıyor. :D Bir de onu dövüşürken hayal edin... Kaslı,dövmeli kollar,hırslı ve terli bir vücut, ve sıkı yumruklar. Evet, bu kadar hayal yeter. :D

Kitabı okurken mutlaka gülüyorsunuz, ya da yüzünüzde bir tebessüm oluşuyor. Bazı kadın karakterler cidden acımasız olabiliyor. Abby'e o yüzden çoğu zaman sinir oldum ama haklı olduğu taraflarda vardı. Yine de Travis'i dizlerinin üstüne çökerttiği zaman Abby'e dil çıkarmamak mümkün değil. :D 
Kitapta baya olaylar oluyor. Zaten karakterlerimiz hiç yerlerinde durmuyorlar. İlla bir olaya karışacaklar. Dediğim gibi hiç boş bir sahne yoktu. Çok eğlenceli ve komik sahnelerde vardı. Sinir bozucu ve duygusal sahneler de vardı. Kitabın sonu neyseki mutlu sonla bitti. Bir an Abby'nin inadı yüzünden Travis'i kaybedeceğiz falan zannettim. 
   "Senin için fazla iyi olduğumu mu düşünüyorsun?"
     "Dünyada senin için yeterince iyi bir erkek olduğunu düşünmüyorum."
Şahsen kitabı çok sevdim ben. Kitaplığımdan sık sık alıp, okuyabileceğim tarzda bir kitap. İkinci kitabı Ayaklı Bela'da ise bu sefer Travis'in gözünden olayları okuyormuşuz. Ben bunu duyunca zaten bir mutluluk dansı yaptım. :D Nedense kitaplarda erkek karakterlerin gözünden okumak çok cazibeli geliyor. İlk önce bu kitabı sindirmem lazım. Sonrasında Yeniden Travis Maddox.
Söylemeden geçemeyeceğim, sonu çok güzel ve şaşırtıcı bitti. Abby'den öyle bir şey beklemiyordum çünkü. Travis'in mutluluğu zaten benim sırıtmama sebep oldu. :D Eh bu kadar Travis Maddox'u övdükten sonra favori alıntılarımı paylaşayım. 

"Sen de mi burada uyuyacaksın?"
"Yani evet. Bu benim yatağım."
"Biliyorum, ama ben..."
Travis sırıtıp başını salladı. "Bana güvenmiyor musun? Yemin ederim çok uslu olacağım," derken izci sözüyle uzaktan yakından ilgisi olmayan birkaç parmağını kaldırdı.

"Neredeyse her gece senin uyumanı seyrediyorum. Öyle huzurlu oluyorsun ki. Bende öyle bir huzur yok. İçimde her zaman kaynayan bir kazan gibi öfke, hiddet var - senin uyumanı izlediğim zamanlar hariç."

"Amma da etkileyici bir ilk öpücüğün varmış."
"Senin son ilk öpücüğün."

"Yeni bir süper gücüm var."
Güldü. "Neymiş? Sert mi konuşacaksın?"
Eğilip bir defa boynunu öptüm, ardından dilimi kulağına kadar çıkartıp kulak memesini öptüm. Donup kaldı.
Kulağına, "Dikkat dağıtmak," diye fısıldadım.

Beni öldüreceksin Güvercin.
"Sen ölemezsin," dedim bütün yüzünü öpücüklere boğarak, "ölmek için fazla kötüsün."

Sevgiler, öpücükler ; Jane
Not : Kitaba en uygun şarkıları da buldum ! Mutlaka dinleyin, ve sözlerine bakın derim. Beautiful Disaster (Aynı zamanda kitabın orijinal adı.) ve Not Like The Other Girls

4 yorum:

  1. Ohlalalala :-D
    Yorum mukemmel olmuus ama niye igrenc ceviriyi yazmadin :-D
    Ay bide sana soylicektim ama biliyomussun Kellyninkini.Oy :-D O digerini de dinliyimm NazliJanee :-D :-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol bebek :D Yazıyı hazırlarken hala Travis Maddox etkisinde olduğum için 'berbat çeviri' olayını unutmuşum. Önerdiğim müzikleri elbette dinle :D Zevkli insanım ben. :P

      Sil
  2. BU KİTABI ALMAZSAM ÖLÜRÜM BEN ÇOK CİDDİYİM ALMAM LAZIM ALLAHIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen, hemen almalısın ! :D Oku ve Travis'e aşık ol !!!

      Sil