Pages

25 Nisan 2015 Cumartesi

Kitap Yorumu: Maddox Serisi 1 - Tatlı Sır / Jamie McGuire


Merhabalar...

Bu aralar kitap yorumu yazımında çok üşengecim. Aslında kitapları arka arkaya okuyorum ama blog'a yazma da zorlanıyorum. Ama şimdi tüm yorgunluğuma rağmen bilgisayar başına oturdum. Hafta sonu blog'u rengarenk yapmaya hazırım.
Ve Kelly Clarkson'dan Second Wind dinleyin derim.

Maddox'ları özlediniz mi ? Travis'den sonra diğer Maddox erkekleri okumak için sabırsızlanıyordum. Sıradaki Maddox erkeğimiz ise Trenton. Tatlı Sır'da onun hikayesini, Cami'ye olan aşkını ve şaşırtıcı bir sürprizle karşılaşmasını okuyoruz. 'Şaşırtıcı sürpriz'i tahmin etmiş biri olarak hiç memnun kalmadım ve açıkçası yazarın ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Bana göre saçmalıktı. Peh...

Konuya gelirsek, bu kitaptaki baş kız karakterimiz Cami, Abby'e göre daha asi ve daha hırçın diyebiliriz. Cami'yi çok sevmedim ama nefret de etmedim. Bazı yönleri hoşuma gitti. Değişik bir tip. Trenton'a yakışır mı diye sorarsınız... İdare eder. Kötünün iyisi. Ama aralarındaki uyum hoşuma gitmedi değil. Trenton'ın kızın etrafında sürekli dolanması, çabalaması... Bilirsiniz biz etrafımızda pervane olan erkekleri severiz. :D Bla bla bla. Karşıma bir Maddox erkeği çıkacak ve ben onu geri çevirip, habire 'sadece arkadaşız' diyeceğim öyle mi ? Kendi aklımdan şüphe eder, Bakırköy'e kendim kayıt yaparım. Adamlar hem yakışıklı, hem sahiplenici, hem korumacı hem de fenalar! Tamam çapkınlıkla ün salmışlar ama bir zahmet yani. Her zaman kaslı, dövmeli ve uysal bebekler bulamayız. Konu buraya nasıl geldi bilmiyorum. Cami'ye baya içerlenmişim sanırım.

Jamie McGuire'nin klasik taktik kurgusu bu kitapta da vardı. Maddox erkeği bir kıza ciddi anlamda tutulur. Ama kız ona o gözle bakmamaya, kendini kaptırmamaya çalışır ama bir süre sonra bakar ki ona alışmış ve aşık olmaya başlıyor. Cami'nin en büyük kabusu da buydu işte. Bir sevgilisi var. TJ. Ama TJ'nin öyle bir işi var ki uzak mesafeden ilişki yaşıyorlar. Yani Trenton'a fırsat çıkar. Bu fırsatı güzel değerlendirir. Fakat ne yazık ki kitabın sonunda büyük sırrı öğrenir. Hoş, bizimki çok doğal karşıladı. Ben daha çok karmaşık olaylar, çirkefleşmeler falan görürüm sanıyordum ama sonu öyle normal bitti ki boş boş sayfaya baktım.

Bu ikilinin dışında Travis'i de görüyorsunuz kızlar. Ama bu kitapta henüz Abby'le yeni tanışmışlar ve acı çekme olaylarında. Yani acınası Travis'i bir başkasının gözünden de görmüş olduk. Bir de Cami'nin ev arkadaşı Raegan var. Beni deli etti! Normalde çok takılmam ama kızın öyle itici bir aşk hayatı var ki ben okurken sinir oldum ama o pes etmedi. Cidden insanlar bu kadar aşk sarhoşu olup, aptallaşabiliyorlar mı ? (Birkaç sene sonra Jane aşk sarhoşu olmuş ve ortalığı yıkıyor derlerse inanmayın.)

Bakalım... Bunların dışında işte klasik bir Maddox hikayesiydi. Travis mi Trenton mu derseniz... Sakın öyle bir soru sormayın. Maddox'larda ayrım yapılır mı hiç ? Ama hangisinin hikayesi derseniz kesinlikle Travis'in hikayesi derim. Öp, başının üstüne koy.

  Bir de Cami'nin ailesinden söz edeceğim. Çok fenalar. Bir sürü kardeşi, ağabeyi vardı. Psikopat bir baba. Nasıl bir aile anlamadım. Tam Trenton'ın döveceği türden adamlar. Eh zaten dövüyor da. Ups.

Son olarak... Trenton'ın kız tavlama taktiğine bayıldım. Minik, sevimli bir kız çocuğu ile elde edemeyeceği hiçbir şey yok. :D

Bir sonraki Maddox hikayesinde görüşmek üzere. Yabancı Yayınları hazırlıklara başlamış sanırım. Yurt dışında da 3.kitap çıkmak üzere. Maddox'lara doymayacağız!

Kocaman sevgiler, öpücükler: Jane

Dipnot: Maddox'ları okudukça daha çok dövme yaptırasım geliyor. Cesaret bekliyorum. *-*


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder